sâmbătă, 16 iunie 2012

istorie de unică folosinţă

un bătrân din moldova de peste prut, întrebat la un moment dat dacă doreşte unirea basarabiei cu romania, a răspuns nu.
de ce?, a fost întrebat.
pt că am apucat unirea cealaltă şi atunci un jandarm român mi-a dat o palmă.

bătrânul ţinea minte palma jandamului român de acum şaizeci-şaptezeci de ani, când era el copil (vorba lui băsescu, o fi zis copilul ceva, poate m-a înjurat), dar i se ştersese din cap istoria sovietică, mai recentă, cu deportări şi cu crime cu tot.

ieri, pe fb, un tânăr poet care trece din când în când pe blogul meu mi-a destăinuit părerea lui negativă despre pnl, partid care în perioada interbelică, a citit el într-o carte, a făcut nu ştiu ce. da, a făcut şi lucruri bune, dar...

de-asta mi-am amintit de bătrânul de peste prut.

şi nu e vb doar despre ce uităm şi ce ne amintim. aş fi putut să-i spun tânărului poet că noi n-am trăit în perioada interbelică, am trăit în epoca băsescu, din care doar guvernarea liberală a fost la locul ei, perioada pedelistă o vedem încă şi e o catastrofă.

să netezim nisipul, îmi sugerează tânărul, să facem cu găletuşa noi forme şi, dacă nu sunt bune nici alea, să facem altele şi aşa mai departe.

8 comentarii:

  1. Domnule Geacar,


    1. Nu as fi discutat despre metodele liberale de campanie daca nu ati fi pomenit de faptul ca PNL este un partid istoric, si as fi simtit ca spunand asta, doriti sa-i conferiti automat un statut special fata de alte partide.E drept, se pune problema legitimitatii istorice, dar pana la urma toate partidele sunt egale…in fata alegatorului.
    2. Eu as contextualiza un pic lucrurile, sa ne gandim in ce perioada au guvernat cei de la PNL si in ce context economic mondial nefericit au preluat cei de la PDL puterea. Poate ca ei au avut oameni mai de calitate superior, poate ca au fost mai profi & mai onesti, insa nu pot sa uit cum in 2008, inainte de alegeri, cand toata lumea tragea clopotele economiei si se vorbea despre tavalugul crizei, guvernul Tariceanu dadea stipendii, marea pensii & salarii ca si cum bugetul Romaniei ar fi o groapa a Marianelor plina cu euro.
    3. Dupa cum v-am spus, eu nici macar nu-s un votant al PDL ( e dreptul dvs. sa fiti sceptic), iar in perioada 2008-2011, daca nu erau parintii & cativa amici, as fi sfarist asemeni greierelui din Rapsodii de toamna. Cu toate astea nu pot sa pun doar in carca PDL-ului & lui Basescu toata nefericirea acestei tari. Asta e de fapt ceea ce v-as reprosa dvs. & altor oameni, faptul ca ati ajuns sa-l faceti vinovat de Basescu de orice, de la intreruperea curentului in Colentina, pana la aparitia capuselor in parcuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pnl a marit salariile si pensiile pt a respecta programul de guvernare al aliantei da (din care pdl s/a retras ca sa provoace alegeri anticipate).
      nu vb nimeni de criza atunci, dimpotriva, basescu asmutea sindicatele.

      Ștergere
  2. din partea dl. Jekyll
    eu aș fi început cu pct.3 în rest de acord cu tine;
    de pct.8 de la TM nu se mai aude nimic - roșii-s la putere - țara lui Papură Vodă, când inflația va trece de 10% vom vedea că nu s-a dat înapoi 8%, ci s-a mai luat încă 2%, politically correct.

    RăspundețiȘtergere
  3. aveam multe să-i spun, dar, din lehamite, nu i-am spus decât ce vezi mai sus

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din lehamite?
      de ce mie ciudă?

      Ștergere
    2. da, din lehamite. pt că în anii 90, dacă erai liberal te bătea lumea în stradă la coadă la ziare. iar acum n-ai loc de pedelişti şi indivizi de dreapta vopsiţi peste noapte, extraşi chiar dintre foştii votanţi fesenişti

      Ștergere