vineri, 29 iunie 2012

popor hrănit cu vorbe

am citit ştirea cu adn-ul extras din oasele voievozilor români cu destul de mult interes. ia uite ce popor lipsit de complexe am devenit!, am zis.
aproape imediat, reacţia ministrului cel nou al culturii a mi-a turnat o găleată de apă rece în cap. ministrul a zis că nu e nevoie să cercetăm osemintele, că le profanăm.

habar n-am cum e cu adn-ul, ce poate dovedi el în acest caz. mă interesează doar că din cine ştie ce temeri obscure, poate descoperim ceva nasol despre noi, o cercetare ştiinţifică este blocată.
în schimb proliferează istoriile ca basm despre limba dacilor şi plăcuţele de la tărtăria, istorii bazate pe presupuneri şi nu pe vreo dovadă scrisă, în primul caz, sau descifrarea textelor, în al doilea.

10 comentarii:

  1. asta pentru că s-ar putea să ne pontificăm conducătorii?
    ministrul ne apără!

    RăspundețiȘtergere
  2. sa le pontificam sau sa le basim, ar fi nasol, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. ce va ofuscati?! e corect ce zice ministrul! ponta n-are voie sa fie controlat la plagiat, vlaicu voda n-are voie sa fie controlat la adn!

    RăspundețiȘtergere
  4. luaţi-o mai uşor, au apărut aspecte comice: comisia care vrea să retragă acum doctoratul(fără cvorum!)este aceeaşi care a validat doctoratul lui ponta. tare, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o mare prostie chestia cu adn-ul. ca sa demonstram ce? ca voievozii nostri erau arieni iar noi, urmasii lor, aerieni?
      ps- o mica sugestie: la toate referirile despre B. ar fi normal safolosesti...diacriticele

      Ștergere
  5. @george geacar: informatia este mai mult decat interesanta. eu recunosc ca n-am avut rabdare sa deschid documentele care demonstrau una sau alta, mai ales ca dreptul in romania este sublim, putem zice...

    RăspundețiȘtergere
  6. George,mi se pare o şansă extraordinară să aflăm originea conducătorilor noştri. S-ar confirma sau s-ar infirma teoria lui Neagu Djuvara, conform căreia ei erau cumani, şi am afla mai multe lucruri despre noi înşine. Dar nu e mai bine să fim orfani şi orbi, bătându-ne pe la hramuri şi parastase pe sarmale ori pe apă sfinţită ? De, ca tot ortodoxul care îşi iubeşte atât de mult aproapele, încât l-ar şterge de pe faţa pământului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu s-a susţinut că nu trebuie să aflăm dacă anumite categorii sociale ( preoţii, bunăoară ) au fost ori nu turnători la Securitate ? Ce contează că ăia au încălcat nişte precepte sacre ? Hai noroc şi bine să ne fie !

    RăspundețiȘtergere
  8. după cum văd, aici ne potrivim la idei, serban

    RăspundețiȘtergere