miercuri, 15 august 2012

minţi întunecate de disperare

modul cum acţionează zilele acestea parchetul şi dna îmi aminteşte clar de procuratura lui chao.

observaţi că procurorii bat satele româneşti căutând infractori, convinşi că trebuie să fi făcut ţăranii ăştia ceva ilegal. nu au dovezi, le caută acum, ca să mai scadă ceva din numărul de 7,4 milioane de antibăsişti.

şi pe timpul lui chao tot prin sate umblau, monica macovei ar putea povesti presupun, când se recoltau toamna câmpurile. ţăranii erau potenţiali infractori, se culegea porumbul cu miliţia şi procuratura la capul locului. pt un ştiulete, ţăranii făceau ani grei de puşcărie, în urma dosarelor fabricate pe loc de procurori.

procurorii lui băsescu apelează tocmai la memoria aceasta reziduală, pe fondul căreia să apară vinovăţii.

cu ce preţ? oamenii aceştia hăituiţi la vedere, vor deveni fani pdl, fani băse?

11 comentarii:

  1. Nu pot deveni fani PDL sau Băsescu. În schimb, le poate intra în cap că a merge la vot e deja un fel de infracţiune şi că pe viitor trebuie să-şi vadă de treabă. Să scoţi oamenii din biserică în ziua de Sfânta Maria ca să-i întrebi cum au votat... Abia aştept să mor de gât cu un obedient de ăsta care descinde la poarta mamei care are 78 de ani şi locuieşte într-un sat uitat de lume.
    Şi ce legătură are DNA cu modul cum au votat românii? Eu credeam că DNA anchetează corupţia de la nu ştiu câte zeci de mii de euro în sus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cică: „procurorii fac ore suplimentare, anchetîndu-i pe cei care şi-au exercitat dreptul constituţional de a vota”.

    Nu pe ei să-i ancheteze, ci pe primarul din satul meu (PSD, ex. PNL, ex. PRM - două condamnări penale anterioare...) care împărțea liderilor de ulițe țigănești voturi în alb în număr proporțional cu aria lor de influență și lăsa la cîrciumă - unde ce-i drept nu se vindea băutură decît pe sub mînă - și la magazinul universal cereri în alb de urnă mobilă, să semneze țața Marița cînd trece să-și ia pîine că „le trimite el urna mai pe seară”.

    Pentru că, altfel, în secția de vot, timp de o oră în miezul zilei, sub privirea mea, a intrat doar baba V., o analfabetă de 82 de ani, altfel femeie cumsecade. Am făcut „exit poll” și am întrebat-o pe ce-a pus ștampila. „N-am pus-o nicăieri maică. A zis deputatul (un consilier comunal n.m.) că să votez orice, că oricum dă un rachiu dacă mă duc”.

    Evident rezultatul a fost 90%. Acum aceiași lideri de clanuri pun oamenii să-i atace pe procurori că mai au cîte-o condamnare sau o eliberare condiționată și îi bagă la recidiviști.

    Ar mai fi de discutat puțin și cu liderii spitalelor din Oltenia care au notat din vreme CNP-urile bolnavilor și au votat în numele lor pe liste suplimentare, cînd ăia horcăiau și le păsa de viața lor, nu de referendum.

    USL are 2000 de primării. Numai 1000 de voturi dacă a furat/cumpărat fiecare primar fac 2 000 000. Cînd ai avut la locale max. 4,5 mil. voturi și oamenii erau interesați că era localitatea lor, cine crede că la referendum ai scos 7,4 mil.? Chiar crezi așa ceva?

    Va veni noiembrie și o să vedem cîte voturi iau plagiatorul și repetentul (se va fura și atunci, dar nu mai merge chiar așa, că mai sînt și alte partide în comisii). Nu trec de 3,5 mil.

    Asta evident dacă nu instituie partidul unic pînă atunci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. furtul asta masiv s/a facut sub ochii si cu acordul reprezentantilor pdl din comisii?

      Ștergere
    2. Sub ochii lor, chiar daca nu cu acordul lor, prin mituire sau intimidare. Primarii psd au mobilizat interlopi cu care nu e bine sa te intilnesti nici ziua. Pe ulita noaptea citusi de putin.

      un reprezentant izolat in comisie ce sa faca? Unii au anuntat apoi parchetul si iata ca dl deputat atanasiu e urmarit penal exact pentru turism electoral cu interlopi in 6 judete. Si nu in Olt sau Dolj ci in Ardeal. Frauda pe tara a fost estimata la 3,65 mil ceea ce e mult exagerat. E vorba probabil de 2,2-2,4 milioane.

      Intr-o comuna cu 8000 locuitori din care 5000 cu drept de vot cumperi usor 1000 de voturi: ale celor care depind exclusiv de ajutor social si pe ale familiilor respective, in special rromi. lor le e oricum indiferent cine vine sau pleaca de la cotroceni.

      daca credeti ca la tara, in sud, nu se poate cumpara un vot chiar pe o jumate de tuica si un pachet de tigari chiar sinteti extrem de naivi.
      In Ardeal macar ai lui oprisan au dat 100-150 ron cf. dna.

      dar... voia fiecaruia... puteti trai linistiti in Romania dvs. imaginara

      Ștergere
    3. au semnat procesele verbale si apoi au reclamat la politie? sunt schizoizi. cand diferenta e de 7 milioane de voturi, ce mai e de cercetat?
      parchetul trebuia sa cerceteze in 2009, cand basescu piersuse alegerile in romania

      Ștergere
  3. Sub protecţia anonimatului, aţi făcut nişte socoteli...decente, totuşi.
    Domnule din mediul rural, dvs. cui vorbiţi? De unde să cumperi într-o comună 1000 de voturi? Şi cum să le cumperi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce comună, frate, individul e din bucureşti. i-au scos pe toţi la lucru zilele astea

      Ștergere
  4. Augustin, anonimul este clientul tau vechi, doar il stii, cel cu lozinca luptei pentru pace. Uite, ii mai spun o data si pe blogul lui George pe care vrea sa-l murdareasca cu puroiul mintii sale.. Intr-adevar, traiasca lupta pentru pace/intre mai multe anonime dobitoace!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Scuze! Eu sunt de bună credinţă şi iau de bun ce spun anonimii. Am fost un dobitoc, onorată instanţă! Promit că nu mai citesc enormităţile anonimilor malefici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pastorul ineptilor17 august 2012 la 00:56

      Nu, in loc de scuze, sa-i oferim o traducere libera a lozincii.Deci :
      "In lumea sta rau facuta,
      cacatii vorbesc in loc sa puta."

      semnat: Pastorel Teodoreanu.

      Ștergere