vineri, 8 iulie 2011

semne de caniculă

temperatura înaltă nu face bine la creier:
- în bucureşti mulţi s-au isterizat şi atacă salvările pe motiv că răpesc copii ca să le preleveze organele.
- dintr-un succes al ministerului, bacalaureatul cu promovare sub 50% de anul acesta este interpretat acum ca o vinovăţie a profesorilor. în consecinţă, un individ, un ongist, propune ca profesorii să fie chemaţi din concediu ca să-i pregătească, evident gratuit, pe picaţi.
trecând peste caracterul cvasiimposibil al misiunii - cine a picat la română nu va putea citi într-o lună ce n-a citit în 4 ani, la fel la matematică, ce n-a înţeles în 4 ani nu va înţelege cu niciun chip într-o lună - este de remarcat disponibilitatea unora de a pune pe profesori la o muncă forţată şi inutilă, pe motiv că era de datoria lor ca elevii să promoveze. datoria profesorilor este de a desfăşura lecţii, datoria elevilor este de a învăţa. cine nu şi-a făcut treaba?
să-i acuzi pe profesori că elevii nu învaţă e ca şi cum a-i acuza pe preoţi că enoriaşii lor păcătuiesc, e cum i-ai acuza pe ingineri că maşinile se strică, pe medici că unii oameni mor mai devreme etc.

decăderea învăţământului românesc tocmai de aici a pornit, de la forţarea lui să obţină rezultate spectaculoase din nimic. vreţi promovare 100%? nimic mai simplu.

Un comentariu:

  1. ei, aşa mai merge, acum pot comenta.

    am văzut şi eu o parte din emisiunea respectivă, cât am putut suporta, cu moderatoarea aia isterică şi fără capacitatea de a raţiona şi fără common sense, plus invitatul cretin care voia cu tot dinadinsul să scoată profesorii vinovaţi. mi-a crescut tensiunea. oare pe ce criterii angajează realitatea tv? oare moderatorii au indicaţii sau sunt pur şi simplu reduşi? tipul ăla habar nu avea că profesorii sunt şi în activitate pe timpul verii şi că trebuie sa facă pregătiri cu corigenţii şi picaţii.
    m-am oripilat.

    RăspundețiȘtergere