duminică, 4 septembrie 2011

de unde venim, de unde trebuia să venim

două ştiri recente mi-au atras atenţia şi îmi circulă prin creier:
- undeva în univers a fost descoperită o planetă de diamant. ea în întregime este un diamant enorm.
- chinezii au găsit fosila strămoşului mamiferelor - deci şi al omului - care a fost contemporan cu dinozaurii. spre deosebire de dinozauri, strămoşul nostru era de talie mică, un rozător, un şobolan mai mare.

invit pe cine are inspiraţie să lege cumva cele două ştiri. sau să mediteze pe marginea oricăreia dintre ele.

4 comentarii:

  1. Americanii cauta in cer, chinezii cauta in pamant, romanii dau rasol si cauta prin gunoaie. Sper ca ti-a placut analiza !

    RăspundețiȘtergere
  2. păi convingerile greşite. cum ar fi aceea că provenim din maimuţe. (deşi în paranteză fie spus, mă îndoiesc de teoria asta cu fosila). sau că diamantul ar fi ceva preţios.

    nu că diamantul nu ar fi preţios în sine. doar că prezenţa lui din abundenţă l-ar reduce la zero. oare aerul este preţios? fără diamante putem trăi o viaţă, fără aer nici măcar o oră. şi totuşi, nimeni nu închină imnuri aerului... care se găseşte pretutindeni.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu stiu din ce provenim, nu zice nimeni ca din mai mutele astea cu care suntem contemporani. oricum, dintr-o bucata de lut nu cred.

    lucrurile rare sunt scumpe, perlele si-au pierdut mult din valoare de cand se cresc scoicile producatoare de perle. la fel s-ar întâmpla cu diamantele daca am ajunge pe planeta de diamant. dar n-o să ajungem.

    aerul e f pretios uneori.

    RăspundețiȘtergere