sâmbătă, 24 decembrie 2011

nu este totul pierdut! (leapşă preluată de la horia gârbea)

ştiu că o comunitate de douăzeci de milioane nu poate pieri cu una cu două, deşi se vede cu ochiul liber că se străduieşte din toate puterile.
aşa că semnele degradării comunitare, oameni călcându-se în picioare pt tigăi la promoţie, votanţi convinşi cu un kil de ulei, babe înscrise la partid pt o pâine, politicieni şi ziarişti schimbându-şi discursul şi partidul de la o zi la alta, de parcă le-a comutat butonul cineva, semnele astea deci, le iau precum ia gospodina spuma din ciorbă. spre binele ciorbei, adică.
deocamdată, nu vedem ce fierbe în oală, vom gusta anul viitor la alegeri. în caz că nu va da pe dinafară până atunci, deşi semne nu sunt, dar nici în 89 nu erau.

totuşi, gestul domnului emil constantinescu de a merge la înmormântarea omului deosebit care a fost vaclav havel împreună cu traian băsescu, cu avionul prezidenţial, m-a surprins.
prima dată m-a enervat. domnul emil constantinescu e chiar atât de naiv? ce şi-a închipuit că face t.b. în afara unui gest de imagine favorabilă lui? crede că şi-a abandonat lupul blana, sau că t.b. va discuta vreodată  cu adversarii altfel decât cu un cap în gură?
pe urmă, mi-am dat seama că domnul emil constantinescu n-a făcut decât să arate că a rămas acelaşi din posterul electoral de prin 92: ochi visători spre cerul albastru cu norişori.
ceea ce nu e rău. e bine să ştim că nu s-a degradat totul, că mai există lucruri simple, credinţe şi naivitaţi.
uneori naivitatea poate fi mai puternică decât ura.

transmit leapşa mai departe blogurilor: liber-poezionistElisa - gradina mea de visjoc fecundblogul meuwhite noiseioana geacăr/photography/writing, dar şi oricui mai vrea din lista de bloguri pe care le citesc.

8 comentarii:

  1. Multumesc pentru leapsa. Craciun fericit alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa inteleg ca ar fi fost preferabil din punct de vedere principial sa se cheltuie de la buget banii pt bilete de avioane separate pt Basescu si Constantinescu ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca e sa ma gandesc insa la aspectele de securitate, da, intr-adevar, poate ca ar fi trebuit sa mearga cu avioane separate, de just in case daca se intampla ceva cu unul, Doamne fereste !, (plus batut in lemn), macar sa supravietuiasca celalalt.

    RăspundețiȘtergere
  4. mulţumesc pt urări, invizibilul şi eliza! la fel şi domniilor voastre!

    subiectul e (copy-paste): scopul fiind de a semnala fapte și evenimente pozitive, care îndreptățesc optimismul în legătură cu „starea națiunii”:

    RăspundețiȘtergere
  5. L-am vazut urcand pe cos cu tupeul lui de mos, bani, noroc si sanatate le avea in cos pe toate......Craciun fericit ! ! !

    RăspundețiȘtergere