sâmbătă, 1 septembrie 2012

nesimţire de tip european actual

democraţia occidentală de după dispariţia comunismului este un imens aparat birocratic plătit regeşte, aparat pe care l-a impus şi în ţările emergente din est, fatalmente şi în romania.

birocraţia occidentală nu e eficientă, nu poate rezolva crize economice, crize sociale, crize de diferenţă de civilizaţie, migraţii de populaţie, dar se apără crunt dacă i se pune la îndoială necesitatea în formele actuale. autiste, aş zice. cinice, aş adauga.

birocraţia occidentală a ajuns să vadă un duşman personal tocmai în votul liber al electoratului european. cum aude de eventualitatea unui referendum - în grecia, în romania etc - turbează. pe unii îi plăteşte ca să renunţe la referendum, pe alţii, mai slabi de înger, doar îi ameninţă. ca urmare, referendumul ori nu se mai face, ori nu mai contează. şi acest fapt este considerat o victorie a democraţiei. aşa gândeşte birocraţia europeană de azi.

romania are mai mult de jumătate din populaţie sub pragul minim de existenţă,  dar are şi un imens aparat birocratic cu instituţii de tip european plătite ca-n europa, despre a căror eficienţă nu se suflă o vorbă. ca să poată plăti salarii de sute de milioane de lei vechi pe lună în instituţii şi regii, regimul băsescu a tăiat salariile bugetarilor, a impozitat pensii, a desfiinţat protecţia socială.
premierul ponta anunţase nişte măsuri în privinţa salariilor nesimţite, dar nu se mai aude nimic.
de ce?

4 comentarii:

 1. Corect: „democraţia occidentală de după dispariţia comunismului este un imens aparat birocratic plătit regeşte” Iar... dictatura comunistă era un imens aparat birocratic plătit mizerabil. Ce alegem?

  Corect: „birocraţia occidentală nu e eficientă, nu poate rezolva crize economice, crize sociale etc.”. Iar în Iran și Siria nu e nici urmă de birocrație pentru că nu sînt birouri, nici știutori de carte, doar știutori de kalașnikov. Ne băgăm să emigrăm acolo?

  Birocrația e ineficientă și costă. Și referendumul costă și e ineficient. N-ar fi bine să împărțim costurile referendumului inutil la cei care au votat și fiecare să-și achite partea? Evident, cei care au votat multiplu plătesc multiplu.

  Alegerile costă! Eu aș plăti partea mea să-mi pot exprima votul (și indirect o și plătesc). De ce să am vot egal cu asistații sociali care nu plătesc (impozit) și totuși votează?

  În general, „democrația” (cu sau fără ghilimele) costă mai mult ca tirania. E chestie de opțiune: dacă alegi caviarul scump -și bun- sau mămăliga cvasigratuită, mașinile de azi sau dacia 1300 care mergea și dacă urinai în rezervor. Placul fiecăruia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Referendumul s-a dovedit a fi inutil datorita meschinariei si curvasariei paneuropene care, in fata intereselor de moment si a panicii, sterge pe jos cu preceptele democratiei ateniene, de pilda, inlocuind-o cu un pregmatism feroce si gretos.Cat despre impartirea costurilor unui referendum inutil in principiu inteleg ca spui,mi se pare o chestie de un cinism gratuit si nemeritat. Ce sa intelegem? Ca boicotul generalizat era solutia corecta si ca basescu e vizionarul? Atunci sa impartim si costurile socului psihologic cum il numea Gustave Le Bon, resimtit, mai vocal, mai pe tacute, de 7.5 milioane de votanti, inclusiv tata Leana si nea Ghiorghita, beneficiari ai votului universal cu bunele si relele lui. Cat despre comparatia cu Siria afirmatia imi aminteste de declaratia ambasadorului s.u.a., un lobist neispravit, nerusinat!!

   Ștergere
  2. O revenire de ultima ora!
   Este bine ca textul comentariului lui Horia sa nu cada sub ochii celor de la Comisia de Cultura a Senatului, la vremea audierilor pentru ocuparea functiei de vice la ICR!! Din partea mea, mucles!, sunt tacut ca un peste prajit.

   Ștergere
 2. Dar ce, George, credeai ca Ponta e altfel decât Boc? Mai rău, e pontoboc! Când va tăia pensiile „rivuluţionarilor” de mucava, atunci cred e altcineva...

  RăspundețiȘtergere