vineri, 23 august 2013

în zadar striga-mpăratul iulian

precum în opera lui budai deleanu, unde aventurile țigănești se încheie cu o dispută în chestia formei de guvernămînt (și o păruială generală), ziua de azi ne-a arătat cît de actuală e țiganiada.
credeam că doar caragiale e actual.
republică, monarhie, sau republică aristo-monarhicească?
un rege, doi regi?
iată problemele unei minorități de 4 milioane (după unele aprecieri).
doi regi, așa a decis consiliul de coroană, spre disperarea împăratului iulian.
împăratul iulian e la bază profesor de istorie, așa că știe ce spune. așa a început și decăderea marelui imperiu al antichității, cel roman, prin fracturarea lui în două, mă gîndesc că se gîndește împăratul iulian.
gînduri de împărat, griji multe. elena udrea nu a dat pînă acum niciun răspuns la cererea sa în căsătorie.

televiziunile relatează totul cu sfințenie penticostală din capitala regală, sibiu. în afara salvelor de tun, nu lipsește nimic: coroane de aur, sceptru (numai unul deocamdată), steag țigănesc. nicio mișcare printre naționaliștii romîni la vederea steagului țigănesc. naționaliștii romîni, de orientare dacistă, legionară, antonesciană, sau ceaușistă nu fac alergie decît la steagurile secuilor. ceea ce ar trebui să le dea de gîndit acestora: un rege secui le-ar facilita mult accesul spre îndeplinirea aspirațiilor lor, siculorum et hungarorum dux romaniae. monarhia salvează autonomia.

la postul tv b1 s-a anunțat la mișto că a ieșit fumul alb la sibiu, avem rege. pt cei care nu s-au prins din prima, prezentatoarea a explicat ca așa se face și se zice la vatican: habemus papa (!)! deci la sibiu, habemus rex (!).

habemus papa, avem ce mînca?

4 comentarii:

  1. oare nu se poate face nimic impotriva acestui dictat al televiziunilor cu targhet impus, dar nu targetul e scopul ci indobitocirea omului.

    oare nu exista voci conscrate in respectul unei bresle care sa dea tonul unui boicot? o leapsa sfanta de Ziua Independentei Spiritului vechi romanesc?

    RăspundețiȘtergere
  2. fara televiziuni o luna, numai Mezzo si meciul Romania Ungaria, in rest, emisiunea radio Cultural

    RăspundețiȘtergere
  3. putem sa nu ne uitam la ele, altceva n/avem ce face.
    in ce priveste autoritatea vocilor din societatea civila, ea nu există.intelectualitatea romaneasca nu mai are niciun fel de pretentii de obiectivitate, e partizana politic pe față, deci nu este credibilă.
    sindicatele, ong/urile , apă de ploaie

    RăspundețiȘtergere
  4. Prea bine stiut dar nu intr-acolo ma purta gandul. Azi - intelectualitatea romaneasca - o terminologie cam pretentioasa, care doar evoca. Si imi evoca mai mult decat apartenenta la o categorie sociala a unei natii, in speta, de cetatenie romana, ci la o categorie regenerabila datorita unui “picior” in plus. Cu el implanta samanta traditionala a unei ideologii capabila de mutatia unei natii la nivel de constiinta si nu doar de concept. Azi nu se mai poate vorbi decat despre intelectuali romani. Multi dintre ei siliti sa traiasca precum partizanii in munte, pe blog/pe site-uri, dar fiecare pe altul, feriti de propria lor slabiciune si neputinta, a lor si-a-ntregii noastre natii: inutilitatea redundantei, castigul net dupa revolutie. De aceea gandul nu ma purta decat la o leapsa intre bloggeri, la ce altceva ma puteam gandi cand toate armele-s amanetate pe manunchiuri de cozi de soricei albastri cu care se impusca luna? poate n-ar fi fost mai mult ca “nu mai e nimic de facut” dar macar s-ar fi regasit uniti sub acelasi cuvant, si tot ar fi fost ceva.
    Maestre, in alta ordine de cuvinte, v-ati gandit sa incercati tehnica Bowen (Bowtech)? E o tehnica care provoaca intregul organism la autovindecare si nu e deloc costisitoare si nici nu are contraindicatii, dimpotriva. Nu cunosc daca va vindeca boala de care suferiti dar oricum cred ca va ajuta. Va las aici un numar de telefon al unei terapeute din Bucuresti. telefon: 0724 737 548 e-mail: nm_lucia@yahoo.com. Nu va costa nimic s-o intrebati ce poate sa faca in cazul dvs.

    RăspundețiȘtergere