miercuri, 11 iulie 2012

pa pa!

de opt ani, ei ne pun în faţa ochilor o oglindă strâmbă.
în 2005 - 2008, noi vedeam un guvern care se străduia să ridice nivelul de trai al oamenilor, ei vedeau un guvern care risipeşte bugetul.
în 2009, noi vedeam guvernul boc demis şi o nouă majoritate constituită în jurul lui klaus johannis, ei vedeau boc la loc. noi vedeam pe băsescu trosnind un copil, ei vedeau pixeli albaştri cu viteza luminii.
în 2009 - 2012, noi am văzut salarii şi pensii tăiate, ca să poată udrea & comp să se scalde în lux, ei vedeau că aceasta e singura cale pt poporul român.
acum vor să spună ca dacă vom merge 5, 6, 7 milioane la vot şi-l vom rejecta pe băsescu, iar ei vor sta acasă, băsescu ar trebui declarat învingător cu 0 la 5, 6, 7 milioane!

ăştia ne cred tâmpiţi, pe bune. şi vor să-i şi credem, uitaţi-vă-n ochii lor fanatici.
nu-i mai băgaţi în seamă.

18 comentarii:

  1. Apelul e valabil si pentru ipocritii, autistii de la cel mai inalt nivel de-afara care, la alta scara si cu costuri diferite de ale noastre au buimacit si au divizat o Europa intreaga, exact cum a facut Basexu cu Romania. Pentru ca nu dau doi bani pe calitatea umana a individului in general si a politicianului in special, pentru ca acordul dintre vorbe si fapte e egal cu zero pentru ei iar ideea de recucerire a dreptatii chiar minimale nu conteaza in cancelarii, B. a fost tocmai omul(???)care le trebuia. Un occident al rusinii cum nu mi-am inchipuit vreodata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iată o nouă şi interesantă definiţie a fanatismului, propusă de domnul Geacăr.
    Aşadar, fanatici nu sunt cei care, pentru a-şi atinge scopul, se şterg cu Constituţia la dos, schimbând-o după bunul plac prin ordonanţe de urgenţă.
    Nu sunt cei care, pentru a-şi atinge scopul, se şterg la dos cu Monitorul Oficial, trecându-l la Guvern (precum Carol al II-lea; nici măcar comuniştii n-au făcut asta!) ca să poată publica trunchiat când vor şi ce vor.
    Nu sunt cei care, pentru a-şi atinge scopul, se şterg la dos cu Curtea Constituţională şi cu deciziile ei.
    Nu, ăştia sunt băieţi finuţi şi bine intenţionaţi.
    Fanaticii sunt ăia care speră că există o limită în ţara asta, şi că limita aia e dată de CCR şi de deciziile ei.
    Pentru nefanatici, ca domnul Geacăr, de pildă, limita aia nu există.
    Chiar, unde e limita, domnule Geacăr? Trecem, aşadar, de CCR; ce sunteţi dispuşi să faceţi ca să-l vedeţi demis pe Băsescu? Să duceţi leul cât de jos posibil, să se blocheze fondurile europene, să încasăm sancţiuni după sancţiuni, să fie suspendată România din CE (cum vrea Germania) sau, Doamne fereşte, din UE (cum vrea Austria)?
    Faceţi-le, domnule. Dar nu vă minţiţi singur - fanatismul nu-i la noi. Eu, şi ceilalţi pe care ne proboziţi atât, nu vrem decât un singur lucru: respectarea Constituţiei şi a CCR. Ăsta-i singurul punct în care sunt fanatic.
    Ce mă bucură, totuşi: există destui intelectuali anti-Băsescu şi anti-PDL care au înţeles că ce face USL e mult mai grav şi mai periculos decât ce au făcut vreodată Băsescu şi PDL. De la Florin Iaru la Carmen Muşat, de la Ovidiu Şimonca la Vasile Ernu. Deci dialogul e posibil.
    Ce mă întristează e că, în ce vă priveşte, dialogul nu e posibil. Ne-aţi decretat fanatici, şi nu vreţi să ne mai priviţi în ochi.
    Asta e. Voi privi în alţi ochi, tot anti-Băsescu şi anti-PDL, dar care ştiu să vadă diferenţiat şi nuanţat.
    Cu tristeţe,
    Radu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uite o dovadă de fanatism băsist
      http://georgegeacar.blogspot.ro/2012/07/jos-ponta-si-alegeri-parlamentare.html#comment-form

      în ce priveşte statul de drept, să ne amintim cum s-a instalat guvernul boc în 2009, după ce băsescu a respins majoritatea parlamentară existentă.

      iar adevărata ta atitudine faţă de antibăsişti, să ne-o amintim împreună: "USL-ul îmi este mai antipatic decât Băsescu şi Boc.
      Însă asta e, aşa cum spuneţi, problema mea. Şi n-o să mă apuc să argumentez de ce, antipesedist şi filoliberal, am ajuns să dispreţuiesc PNL-ul." ( radu vancu)

      Ștergere
  3. Citatul e exact, şi îl menţin, ba chiar USL-ul a reuşit să adauge un surplus de antipatie (sincer, nu-i credeam chiar atât de distructivi).
    Dar, după cum se vede, antipatia mea e faţă de USL, nu faţă de anti-băsişti - cu care pot avea, cum s-a văzut, chiar atitudini comune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu ştii de ce liberalii (eu nu sunt membru pnl si nici al altui partid!) sunt antibăsişti. dacă dispreţuieşti pnl, o faci pe riscul tău, am vrut să-ţi spun încă de pe vremea când singura replică a ta la criticile antibăsescu era "go băse!"

      Ștergere
    2. Ei, de data asta citatul e inexact - n-am spus nicicând "go băse", n-am scris niciodată nici un text, oricât de mic, de susţinere a lui Băsescu. Am spus doar atunci, în conversaţia cu dumneavoastră, că-l prefer USL-ului - şi cred că, văzând ce se întâmplă săptămânile astea, se înţelege de ce.
      Dispreţuiesc PNL-ul lui Antonescu, îl admir pe liberalul Djuvara. Ceea ce înseamnă că rămân filoliberal, dar antipenelist (atâta vreme cât PNL-ul e condus de Antonescu, vreau să spun).

      Ștergere
    3. go băse ziceai in alt loc, nu pe blogul tau.

      Ștergere
    4. Zău că nu ştiu despre ce vorbiţi, dacă-mi puteţi da vreun hint v-aş fi îndatorat.

      Ștergere
    5. Pe club am plecat de prin 2008 (sau 2007?), şi nu cred c-am discutat niciodată altceva decât literatură acolo.
      Dac-aţi putea cita contextul în care am spus (repetat, ca singura mea replică la criticile antibăsescu, cum susţineţi în comentariul anterior) "go Băse", v-aş ruga s-o faceţi, altfel discutăm în gol. Bănuiala mea e că vă joacă memoria o festă.

      Ștergere
    6. era exact dupa suspendarea din 2007. gata, inchid aici discutia asta

      Ștergere
  4. Domnule Vancu, nu ştiu la care CCR vă referiţi. La asta care ne spune de patru ani că mai toate legile sunt constituţionale sau, după caz şi după interes, neconstituţionale, cu 5-4? O lege este sau nu constituţională, nu în procent de 50 plus 1. De cine e făcută această curte curvă? Apoi, o Curte Constituţională spune clar şi concis: asta e constituţional, asta nu! Or, citiţi ultimele novele din ultimele trei săptămâni ale CCR! Esopism curat. Hm! Nici măcar! La un articol le zice în mii de semne politicienilor noştri putred de expiraţi: 1. aveţi dreptate şi voi, şi voi; 2. nu aveţi dreptate nici voi, nici voi! Ăsta e rolul Curţii? Ca, la spartul târgului să se dea de partea tătucului ei marinar de cursă lungă şi cu un cinism inimaginabil să ne spună că trebuie să vină la vot nouă milioane de români. În primul rând că nu mai suntem 22 de milioane, ci cel mult 19. Apoi, patru milioane sunt la muncă afară. Şi e corect să fie ales preşedintele după un criteriu şi să fie demis după altul? Şi, după cum au sesizat, nişte ziarişti, decizia Curţii face ca dacă dvs. şi toţi colegii dvs de suferinţă lipsiţi de la referendum, Băsescu va câştiga, indiferent de ce-au ştampilat pe buletine proştii care au ieşit pe caniculă să voteze. Iar acest nou preşedinte vechi cică va fi legitim!!! Aşa e la dvs.
    Sunteţi totuşi fanatici. De ce? Pentru că atunci când preşedintele a apărut la TV şi ne-a spus cu dispreţ că ne taie salariile, noi am dormit pe noi. Acum, când dvs. şi cei aliniaţi în aceeaşi parte aţi simţit că vi se taie bănuţii, aţi ieşit în stradă, aţi făcut scrisori deschise către toate cancelariile UE. Unii rabdă, alţii se luptă berbeceşte. Vă dau exemplul meu. Din iunie 2010, pentru că fac o revistă de 48 de pagini în format A3, primesc 688 de lei, din care 600 îi cheltuiesc pe benzină să ajung la serviciu. Şi, prost ce sunt, n-am ieşit în stradă.
    Din banii mei, dl. Băsescu e solidar cu Grecia şi anul acesta a dat 3,5 miliarde de euro către Grecia, din totalul de 103 miliarde pe care i-a alocat UE. E corect ca eu să susţin din salariul de 150 de euro pe un grec cu salariu de 1200-1500 de euro? Mai trebuie exemple? Apartamentul unei fetiţe cu numele Băsescu în Pădurea Băneasa de 800 000 de euro?! Ei!
    Nota bene: eu nu sunt pesedist, sunt prin structură liberal, dar nici penelist nu sunt, că ăştia nu sunt liberali. Eu sunt ceea ce se numeşte societate civilă şi atât.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Augustin, ştiţi la fel de bine ca mine că CCR nu putea da un răspuns complet tocmai pentru că Parlamentul USL îi luase dreptul ăsta. E ca şi cum te miri de ce un om nu vorbeşte cu dicţie după ce i-ai tăiat limba.
    Dacă Guvernul va publica în Monitorul Oficial decizia prin care CCR îşi menţine dreptul de a se pronunţa pe hotărârile Parlamentului, o să poată vorbi iar articulat.
    Mi se taie bănuţii, spuneţi? Mă tem că sunteţi în eroare. Singurele mele surse de venit sunt slujba de la facultate şi cea de la revista Transilvania, care cumulate dau echivalentul salariului mediu pe economie.(De la Transilvania, de pildă, iau 600 de lei pe lună, pentru o revistă lunară de 96 de pagini - mai puţin, deci, decât dumneavoastră).
    În rest, aş putea contrasemna fraza dumneavoastră de final: "Nota bene: eu nu sunt pesedist, sunt prin structură liberal, dar nici penelist nu sunt, că ăştia nu sunt liberali. Eu sunt ceea ce se numeşte societate civilă şi atât".

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai aveti sa-i inchinati cateva ode tot cantandu-i in strune si cautandu-i in "coarne" acestui domn RV care, liberal fiind, ne lasa a intelege ca nu s-au nascut inca liberalii aceia demni de aprecierile, exigentele si inaltimea staturii sale. Sancta simplicitas!! Cu jale! domnule RV

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta e, sunt obişnuit, din 90 încoace, cu ostilitatea fesenistă împotriva partidelor istorice. stema lor e lămpaşul mineresc, la lumina lui caută şi acum maşini de tipărit bani la sediul pnl

      Ștergere
    2. De 22 de ani, chiar asta este lupta - lampase contra fosfor!

      Ștergere
  7. Da, George, cand mergi cu lampasul in mana inseamna ca sigur iti lipseste...fosforul!!

    RăspundețiȘtergere
  8. George,
    de când ai devenit tu uselist feroce ?
    Nimic de zis în privinţa nenorocirilor făcute de multicompetentul Băsescu, dar tu chiar nu vezi că idioţii ăştia din USL ne scot din Europa cu noile lor mineriade ? De ce nu iau ei nişte măsuri economice benefice ? Că nu-i împiedică nimeni. Şi de ce graba asta de a pune laba pe tot ce mişcă ? Tu ai avut de-a face cu vreun colhoznic autentic ?

    RăspundețiȘtergere