duminică, 25 martie 2012

nu e neaoşism, e cultură

pe la ora 17, adică mai adineauri, a tunat. din stratul de cultură ţărănească pe care-l am la bază, stratul cel mai de jos cronologic vorbind, ştiu ce înseamnă dac-a tunat: gata, ne pregătim de vară. aţi observat că acum avem numai două anotimpuri: iarnă şi vară.
tot din stratul ăla ştiu când e gata pământul să primească seminţe: când e reavăn, călduţ, stai jos pe el şi nu-ţi îngheaţă curul.

nu, nu e neaoşism. neaoşism era ceea ce adăuga un scriitor comunist: ţăranul avea mai multă minte în cur decât un inginer agronom în cap.

6 comentarii:

 1. Teoria ca au ramas doar 2 anotimpuri e ca teoria de la fotbal ca 2-0 e cel mai periculos scor. Acum e primavara, a fost si iarna destul de grea, va veni si vara , apoi toamna ...Poate nu dureaza fiecare 3 luni in cap, dar sunt si vor fi mereu 4 anotimpuri.

  RăspundețiȘtergere
 2. două anotimpuri de câte 5 luni şi două de câte o lună, aşa e bine?

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 4. ce-aş putea adăuga în acest caz tragic. textul dvs este clar.

  RăspundețiȘtergere