vineri, 14 ianuarie 2011

douăzeci şi unu de grame

cele douăzeci şi unu de grame, sufletul, spiritul  sau  energia, când părăsesc trupul mort unde se duc? căci nimic nu se pierde.
şi de ce s-ar disipa în atmosferă dacă nu sunt materie? de ce nu s-ar aduna cu alte douăzeci şi unu de grame? şi cu alte douăzeci şi unu? şi cu altele,  milioane şi miliarde?
şi dacă s-ar aduna, unde s-ar duce? s-ar duce de unde-au venit?
de unde-au venit?

un nou-născut, care nu apucă să trăiască măcar o zi, eliberează şi el cele douăzeci şi unu de grame? dar un fetus?
dacă răspunsul e da, înseamnă că energia o primim la început şi, la sfârşit, o dăm înapoi.
dacă e nu, înseamnă că fiecare individ uman produce, din materia lui, douăzeci şi unu de grame de spirit.
şi ar mai însemna că materia se transformă în spirit. şi că omul pentru asta există.

5 comentarii:

  1. Spiritul nu se masoara in grame, cel putin nu cred. Ai auzit de campul higgs? Se presupune (e teoretizat deja) ca orice particula care interactioneaza cu campul Higgs primeste masa. Chiar daca nu o are. Si se mai presupune ca initial, dupa Bib Bang, nici o particula nu avea masa, greutate, pana a aparut campul Higgs cu bozonul sau Higgs numit azi si particula lui Dumnezeu. Cautata de cele mai mari acceleratoare de particule din lume (CERN si Fermilab)
    Universul nu avea masa si era concentrat intr-un punct. Unicitate, individualitate. Universul nu era nimic din ceea ce percepem azi, era intr-o alta stare de manifestare. In care masa nu exista.
    Eu nu cred ca spiritul, daca exista, are masa. Dovada existentei spiritului (sufletului) nu sunt cele 250 de grame. Asa cum nici informatia nu are greutate desi e raspandita in tot ce ne inconjoara, pretutindeni.

    RăspundețiȘtergere
  2. cele 250 de grame sunt masurate prin scadere. cu atat scade masa corpului individului decedat. oricum e interesant ce spui, o sa ma documentez.

    RăspundețiȘtergere
  3. indiferent de teorii,omul exista si pentru a se transforma...in ce?eii...daca am sti raspunsul la aceasta intrebare am avea parte de cunoastere totala...

    RăspundețiȘtergere
  4. iniţial scrisesem 250 de grame. diana mi-a amintit că sunt doar douăzeci şi unu.
    fiind în joc prestigiul meu de om de ştiinţă, am corectat repede şi pe şest

    RăspundețiȘtergere