duminică, 30 ianuarie 2011

ceauşescu my love

nu înţeleg de ce securiştii noştri sunt mai buni decât ai lor.
de ce informatorii din tabăra lor n-au nicio scuză, dar cei din tabăra noastră da.
de ce corupţii lor trebuie plimbaţi la televizor în cătuşe, iar ai noştri au cercetarea penală blocată.

în anii 90 exista alianţa civică, ca parte a societăţii civile. exista grupul de dialog social.
dar dialog social nu exista. exista doar o critică acerbă a puterii. opoziţia, partidele istorice adică, beneficia de susţinerea societăţii civile, nu era criticată. nu chiar toată opoziţia, numai pnţcd.
ana blandiana, liderul naţional, al a.c. spunea:  cel mai rău dintre ţărănişti e mai bun decât cel mai bun dintre fesenişti.
ăsta nu e dialog social.
iar ţărăniştii au dispărut din parlament.
mulţi dintre corifeii alianţei civice sau grupului de dialog social au trecut în politica militantă. alţii s-au retras.
cei care se mai manifestă prin presă, cum ar fi andreea pora, nu mai critică puterea, orice ar face ea. critică opoziţia.

de fapt ce vrem?
ai noştri sunt buni, deştepţi şi frumoşi, ai lor sunt răi, proşti şi urâţi, deci ai noştri trebuie să vină la putere şi să rămână veşnic?
asta e democraţie? mie mi se pare că ăsta e ceauşescu.

6 comentarii:

  1. Mentalitatea totalitară nu va dispărea așa de ușor. Fostul meu director nu accepta niciun punct de vedere diferit de al lui, iar acum tună și fulgeră împotriva celor care i-au ales pe pedeliști în fruntea țării. Alegătorii care n-au făcut ca el sunt de vină pentru dezastrul de acum ! Trebuia să voteze toți cu partidul din care face parte el !
    P.S. Când era „la putere”, fostul director, care nu-și făcea nici orele, ajunsese la un salariu de 53 de milioane de lei lunar. Bașca meditațiile și alte ciuguleli...

    RăspundețiȘtergere
  2. Actualul director e un om educat și civilizat, un pictor, un artist, prietenul meu din copilărie. Dar nu știu cât va rezista în funcția aia împuțită pe care eu am refuzat-o de patru ori. Ultima dată chiar înainte de numirea actualului director...

    RăspundețiȘtergere
  3. si, probabil, pedelist.

    educat si civilizat, ca directorul tau, nu este si partidul din care face el parte, nici guvernul, nici presedintele, chiar daca citeste "levantul" de vreo 6 ani

    RăspundețiȘtergere