marți, 17 ianuarie 2012

la ce te poţi gândi stând într-o scoică

e posibil ca manifestanţii violenţi de duminică seara să fi fost dirijaţi de cine ştie cine de păpuşar, care a urmărit să compromită manifestaţia paşnică, aşa cum se străduieşte să demonstreze presa.
dar efectul obţinut n-a fost deloc cel scontat. populaţia urăşte aşa de mult guvernarea aceasta arogantă, încât, în sufletul lui, românul a aprobat violenţa primită în obraz de regimul băsescu.
cine a calculat că se va creea o falie între piaţa universităţii şi omul de la televizor a greşit. nu mai suntem în 1990. chiar şi presa a greşit insistând pe distincţia de fineţe între manifestanţii buni, cei paşnici, şi cei răi, cei violenţi. demonstraţii paşnice am tot văzut de trei ani încoace şi am văzut şi cum sunt tratate de aroganţii de la putere: cu dispreţ. aşa că, pdl primeşte ce merită, şi încă nu primeşte destul.
reacţia acestui partid osificat a fost aşa cum mă aşteptam: lipsită de aderenţă la realitate, exact ca a pcr în decembrie 1989. ca şi cpex comunist, activiştii pdl sunt convinşi că ei sunt trimişii pe pământ ai dumnezeului reformelor, dar poporul e idiot, pt că nu-i înţelege.
poporul nu înţelege că aşa e normal, în viziunea pedelistă, să i se usuce lui buzunarele, ca să înflorească firmele  pedeliste care cotizează în campania electorală.
poporul nu înţelege că e normal, în viziunea pedelistă, să reduci veniturile oamenilor şi în consecinţă să se reducă consumul, şi să te mai aştepţi la relansare economică fără consum.
poporul nu înţelege că e normal, conform practicii pedeliste, să dai legi în favoarea unei minorităţi politice sau sociale, cum ar fi legile ce privesc procesul electoral de anul acesta, legea sănătăţii ce ni se pregătea, precum şi altele mai mărunte cu adresă precisă, precum taxa auto, cauciucurile de iarnă etc.
oamenii au văzut şi au tăcut vreme de 2 - 3 ani, iar acum tensiunea se descarcă. ţesutul exoderm care este pdl încearcă să protejeze un traian băsescu derutat. ce să facă el, să-şi forţeze norocul, ca şi până acum, să ignore mesajul dat de români? să încerce să schimbe ceva?
ce?
sistemul lui de putere s-a osificat şi e gol pe dinăuntru ca o scoică. dacă va mişca ceva din el, e posibil să se sfărâme în întregime.

8 comentarii:

 1. Cand stai intr-o scoica, te gandesti la o doica.

  RăspundețiȘtergere
 2. ştii că există o specie, rechinul-doică?

  RăspundețiȘtergere
 3. fii prudent când îţi bate la o uşă o doică

  RăspundețiȘtergere
 4. Doica bate intotdeauna de doua ori la usa.

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu sunt de acord cu tine George pana la punctul consum. Prin consum nu se ajunge la relansarea economica. Economia nu se realizeaza, relanseaza sau defineste prin consum, e o afirmatie falsa. Economie inseamna sa economisesti, deci exact inversul consumului. A economisi inseamna a face lucruri durabile, de calitate si din resurse regenerabile.
  A economisi inseamna a folosi cu chibzuiala, zice DEX-ul.
  Inseamna a acumula, a aduna, a agonisi, a face, a strange, a chivernisi, a pristipi, a ragaadui, a sclipui, a mirui, a scofeli, a stăci, a sporoli, a zorobi, a prăsi.
  Consumul e o inventie capitalista prin care deposedeaza individul de tot ce are, dandu-i impresia ca e alegerea lui, dupa care il inrobeste pe tot restul vietii. Consumismul e ultima etapa capitalista inaintea prabusirii ca sistem.
  Comunismul a procedat altfel, el ti-a luat totul cu forta, brutal, pe loc. Consumismul te convinge sa cumperi ca altfel se duce dracului economia, pana te infunzi in datorii de care nu mai scapi niciodata, iar pe deasupra mai devii si dependent.
  Treziti-va, ce Dumnezeu!

  RăspundețiȘtergere
 6. asta ar mai lipsi, o discuţie de economie politică pe un blog de tip jurnal literar.
  nu suntem specialisti in domeniu.
  în romania oamenii au facut credite pt ca asa e in capitalism, iar basescu le-a taiat salariile si ei nu mai pot plati ratele vechi şi nici cumpăra ceva nou.
  una e sa-ti taie 100 de dolari din 2000, şi alta e sa-ţi taie 100 de euro din 300.
  in romania oamenii nu mai au ce sa economiseasca, poate doar aerul

  RăspundețiȘtergere