duminică, 22 ianuarie 2012

pentru cine şi contra cui

piaţa universităţii nu a obţinut nimic, şi nici nu sunt semne că va obţine ceva concret (în afara erodării iremediabile a ceea ce numim regimul băsescu), dar sunt voci care au început deja să-şi dispute paternitatea izbânzii. cam prea multă grabă în a alunga pe unii de lângă trofeu! mă tem că eşecul, cel puţin de moment, nu şi-l va asuma nimeni.

observ cu oarecare tristeţe tendinţa, care este într-adevăr a noastră, e românească, de a arunca repede la coş  totul, în speranţa că am pus mâna pe cioara de pe gard. deci, să nu manifestăm numai împotriva celor de la putere, să-i dăm jos pe toţi! s-o luăm de la zero, iar!

să nu observăm ca acesta e ritmul nostru de asimilare, şi anume foarte  lent, că partidele, astea pe care le avem, au revenit la putere, după trecerea prin opoziţie, în variante îmbunătăţite, pnl a fost mai bun decât cdr, psd mai bun decât pdsr? n-ar fi normal să pretindem, nu doar să aşteptăm, ca usl să fie un pas înainte, nu unul înapoi? nici n-ar fi prea greu ca un partid să aibă o prestaţie mai bună decât a avut-o pd-l.

pd-l şi acoliţii săi joacă, în momentele astea grele pt ei, la meci nul. ceva mai bun decât manifestanţii au dreptate, dar opoziţia nu! nu au tupeul să spună. deocamdată.
la cum îi cunoaştem, să nu ne mirăm că în curând vor debita şi inepţia supremă: oamenii din stradă demonstrează contra lui ponta şi antonescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu