miercuri, 9 februarie 2011

complexe estice

am discutat la telefon cu un apropiat al meu. locuieşte la ţară, aşa că m-am mirat să-l aud vorbind despre legume, ce mult s-au scumpit.
păi, tu cumperi cartofi? şi mai dai şi atâţia bani (28 mii lei vechi) pe kg? nici în târgovişte nu sunt atât de scumpi!
şi cu pământul ce faci?
dacă discuţia a luat-o în direcţia asta, apropiatul mi-a cam tăiat-o, a închis.

ei, am intrat în europa, asta e, mi-am zis eu. în europa nu se mai face de mult agricultură de subzistenţă. acolo lumea nu pune straturi de ceapă în grădină, pune doar flori.

pe vremea când nu intrasem în europa, pe vremea când locuia la noi şi avea grijă de cristi, mama pusese pământ într-un lighean vechi, pe balcon, şi în pământul ăla creştea pătrunjel, leuştean şi nu ştiu mai ce trebuie în oala de ciorbă. nouă ne era cam jenă cu colţul verde al mamei, dar acum aflu că un cunoscut bucătar de cultură anglo-saxonă recomandă ghiveciul de apartament cu condimente proaspete. iar la televizor văd francezi descoperind plăcerea simplă a cultivării grădinei,  stratul de ceapă şi rândul de roşii.

noi în ce europă intrăm?

2 comentarii:

  1. cateva kilograme de cartofi costa cat o cratita de inox:))
    inainte cumparai zeci de kilograme de cartofi pe an si gateai intro singura cratita..
    acum ai zeci de cratiti (ti le da la oferta pe gratis) si gatesti cateva kilograme amarate de cartofi...
    las' doar cartofii ingrasa:)))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. trebuie sa te hraneşti cu spirit, karina, lasă cartofii. hrana spirituala păstrează silueta morală

    RăspundețiȘtergere