sâmbătă, 25 iunie 2011

lume, lume...

*
am fost la evaluarea naţională, proba de lb şi lit română, a elevilor de clasa a 8-a, şi, după cele aprox 100 de lucrări corectate, trag concluzia că generaţia de români care vine stăpâneşte un număr f. redus de termeni, nu numai că orice cuvânt cu oarecare veleitaţi neologice le dă ameţeală, dar ei folosesc aleatoriu şi termeni obişnuiţi ce nu le intră în sfera imediată de preocupări. ex. : e vară. soarele încălzeşte cu putere. păsărelele stau zgribulite pe ramuri.


*
intelectualii lui băsescu descoperă, vai!, cu durere, că sunt fanii unui personaj incult, grobian şi oportunist. băsiştii erau convinşi că idolul lor e democrat şi anticomunist, iar acum văd cu oroare că de fapt el admiră pe  ceauşescu şi pe antonescu (ion!), doi criminali totuşi.
cred că a durut. câţiva au dat semne, andreea pora, cărtărescu, cristian preda au scâncit de durere. d-l liiceanu nu, d-l liiceanu merge falnic, ca titanicul spre gheţar



5 comentarii:

  1. Totuşi, trebuie să recunoaşteţi că aveţi un mare avantaj: acela de-a mai corecta lucrările copiilor, tinerilor. Pe adulţi, pe maturi, cât şi pe cei bătrâni, nu-i corectează nimeni; nu că lucrul acesta se dovedeşte imposibil, dar de la o vârstă, parcă limitatorie, nu se mai scrie deloc.

    Tocmai că de aici -în absenţa exerciţiului scrisului, gândirea devine dezordonată şi apucă deseori pe căi greşite.

    Aveţi o meserie frumoasă, uneori visez că sunt profesor; de istorie, este adevărat, căci prin asta cred că viaţa mea s-a schimbat cel mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Reiese ca pasarelele din capul lui aveau temperatura . :)
    Ardei umplut Cristoiu avea ocazia sa puna o intrebare inteligenta presedintelui. Iar aceasta a fost : "Cum e sa fiti bunic?" ...Profunda in profunzime.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un intelectual care nu recunoaste ca a gresit e periculos pentru societate.

    RăspundețiȘtergere