marți, 24 ianuarie 2012

aş vrea să simt ca-n metafora nuferii se nasc din nămol. dar nu-mi vine

în afară de jos băsescu!, jos guvernul!, alegeri anticipate, nu comasate! lozinci care unesc pe toată lumea din pieţe, masa protestatarilor se desparte în insule cu deziderate specifice. pe acelea se grăbeşte să le satisfacă puterea politică de azi, pt ca să fie uitate cele de bază.
aşadar, până acum ei au renunţat la legea sănătăţii, l-au repus pe raed arafat în funcţie (iar el s-a dus cuminte la loc, ceea ce i-a cam risipit aura), au retras taxa auto, negociază (sau se prefac) cu revoluţionarii în sensul redobândirii privilegiilor, au sacrificat un ministru ca pe o oaie, nicidecum ca pe-un miel.
simţind miros de cadavru, ceea ce chiar pare guvernul!, sindicatele de profil sar şi ele în stradă. să apuce şi ele ceva!

nu ştiu cine a mai rămas să ceară o nouă clasă politică în atare condiţii.
mai ales că partiduleţul ce părea că se naşte din spumele pieţei universităţii pare să fi fost avortat.

şi, mai ales, e senzaţia de lehamite. ceva se întâmplă, dar nu pare naştere, cât agonie.

p.s. azi a fost ziua unirii. preşedintele s-a întors la popor. cu spatele.

7 comentarii:

  1. ...și viitorul președinte se va întoarce la popor cu spatele! Va fi doar al IV-lea Președinte ce Stă întors cu Spatele la Popor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Suntem un popor fara un crez politic bine conturat. De fapt cred ca avem ceea ce suntem! Politicienii nostri sunt dupa chipul si asemanarea celor mai multi dintre noi...

    RăspundețiȘtergere
  3. ghiceşti în bobi, în cafea, în globul de cristal, în palmă, în ce, scorch? asta poate că e adevărat, karina. de-aia scriem şi noi pe bloguri, să ne dumirim, să ne limpezim la creieri, nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu vreau să vă mai supăr, eu mă gândeam la cei 22 de ani ce au trecut, în felul acesta viitorul îmi pare mai sigur, uitându-mă în spate.

    RăspundețiȘtergere
  5. pe constantinescu nu-mi amintesc sa-l fi huiduit...

    RăspundețiȘtergere
  6. Așa este, de la București nu se vedeau avioanele ce se duceau să bombardeze Belgradul și nici nu se auzeau exploziile de la Pancevo și nici mirosul de cenușă datorită bombelor cu grafit nu simțea.

    RăspundețiȘtergere
  7. ba da, auzeam despre astea şi consideram că e ceea ce merită sârbii după faptele lor din slovenia, croaţia şi bosnia.

    in ce priveste acordul nostru pt survol, datorită lui suntem acum în nato

    RăspundețiȘtergere