marți, 21 august 2012

şmenul ca gândire politică

am şi eu o întrebare naivă pt şmecherii pragului de 50% la referendum:

când vrei să incluzi cele 3 milioane de români cu domiciliu sau reşedinţă în străinătate pe listele permanente, o faci pt că te aştepţi ca milioanele acelea de oameni să vină în romania ca să voteze în ziua respectivă?

sau vrei doar, cum bănuiesc eu, să faci imposibilă realizarea cvorumului?

3 comentarii:

  1. Deşi întrebarea e retorică, nu pot să nu observ că din 3,5 milioane de români de afară au votat vreo 70 000. Dar, cică ei trebuie să fie pe listele permanente, că sunt cetăţeni cu drepturi depline bla-bla-bla... Ca şi basarabenii care s-au cazat 3000 într-un apartament până au obţinut cetăţenie, apoi au plecat în Spania sau Italia, că de aia i-a dus dorul să se facă români. Sunt pe liste, dar ei n-au nicio treabă cu România, ei sunt cetăţeni ai UE! Ponta n-a putut ieri să spună, din motive de corectitudine politică, nici faptul că domnii ţigani sunt pe liste dar n-au buletine şi nici nu-i freacă pe ei grija votatului.

    RăspundețiȘtergere
  2. pe de altă parte, când vrei să scoţi de pe liste într-un fel sau altul un milion şi ceva, cum este, mă întreb eu tot retoric...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai am sosit de la Bucuresti. Crima s-a infaptuit sub ochii mei. Deci democratia poate fi ingenunchiata. Cu un glont sau sapte voturi. Pentru mult timp imi va fi sila de tot si toate si ma voi gandi f. bine daca mai e sau nu cazul sa ma implic afectiv in sfera politicii. Salutare, dragi blogari, salutare dragi comentatori anonimi sau nu!

      Ștergere