duminică, 17 iulie 2011

vremuri mărunte

se spunea despre Plateau de Beille, finişul etapei de ieri a turului franţei, că dă numele câştigătorului competiţiei, pt că acolo au câştigat rutieri celebri precum marco pantani sau lance armstrong. ieri a câştigat un anonim, iar thomas voeckler şi-a menţinut tricoul galben. ar putea însemna că voeckler va câştiga ediţia 2011 a turului? 
aşa arată celebra competiţie, care ocupă mijlocul verii şi atenţia a miliarde de pământeni, în epoca post-armstrong: cu un câştigător al ultimelor ediţii neconvingător (contador), poate şi pt că stă cu sabia lui damocles deasupra capului, recte controale antidoping, cu fraţii schleck prea lipsiţi de tupeu, cu un cadell evans pescuind în ape tulburate de alţii, cu un basso lipsit de forţa necesară. cam aceştia ar fi favoriţii, şi cum ei par interesaţi mai degrabă să nu câştige adversarii decât să câştige ei înşişi, tricoul galben rămâne pe umerii unui om de pluton. ar fi culmea să fie aceasta situaţia şi la paris, la final.


Plateau de Beille de ieri a fost o dezamăgire, andy schleck a atacat abia pe ultimele sute de metri, câştigând 3 secunde faţă de lider. ce spectacol "măreţ"!...

3 comentarii:

  1. Cu riscul de a supara , eu nu ma pot uita la o intrecere in care cel putin 70% dintre ciclisti se dopeaza. Iar castigatorul se alege an de an dintre 3-4 ciclisti (capitanii echipelor puternice) , restul pedaland doar ca acestia sa-si atinga scopul. Singurul lucru bun din acest tur este frumusetea Frantei.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu e niciun risc de a ma supara. totusi, ciclismul a ajuns sa fie destul de controlat dpdv doping. macar de ar fi asa si in alte sporturi, fotbal sa zicem. mai apoi, nu stiu cum ar face fata baietii aia fara vitamine sau "vitamine" daca te uiti pe unde ii pun sa urce. macar sa nu ajunga dependenti de ceva, ca bietul pantani. mie imi place ciclismul, dar turul de anul asta e cam modest pana acum. sa/i vedem in alpi

    RăspundețiȘtergere
  3. cam asta se vehiculează peste tot (pe unde citesc eu), că sunt mai nedopaţi şi atunci pedalează şi ei ca nişte muritori de rând.

    AC e calm pe twitter, pune poze, fraţii schleck sunt cam tăcuţi, Cancellara e cam nervos.

    RăspundețiȘtergere