luni, 9 septembrie 2013

cred că e nevoie de alegeri anticipate

victor ponta a început ezitant mandatul de premier din prima clipă, dar nu numai ezitant ci şi împotriva valului de încredere care l-a instalat la palatul victoria.
să guverneze cu udmr, sau fără udmr?
să coabiteze cu băsescu, sau nu?
să pună oamenii lui băsescu înapoi în funcţii, sau mai bine lasă?
să redemareze proiectele economice băsiste cu gazele de şist şi cu aurul de la roşia montană, sau să se ţină de promisiunile pe care nimeni nu-l obligase să le facă electoratului?
toate dilemele astea, victor ponta le-a rezolvat aşa cum ştim: uitând ce a promis electoratului şi astfel aruncând găleţi de apă rece ca gheaţa peste flăcările entuziasmului pro-usl. cu speranţa, probabil, că în locul susţinerii populare se va bucura de susţinerea lui băsescu. băsescu chiar a şi jucat comedia susţinerii un timp, sperând că va avea în ponta un sprijin în problemele lui cu justiţia, probleme care-l aşteaptă după terminarea mandatului prezidenţial.
care este rezultatul opţiunii lui ponta pt coabitare cu băsescu?
toate proiectele usl sunt blocate: înnoirile în sens democratic ale constituţiei, regionalizarea ţării, privatizările mari, proiectele economice mari. justiţia continuă să şicaneze miniştrii, în special pe cei liberali, dar nu se atinge de guvernarea pedelistă.
populaţia nu mai are variante politice de rezervă, nu se poate întoarce la băsescu şi pdl, chiar cu interfaţa pmp chipurile nouă, pt că aceştia nici nu se sfiesc să spună că dacă ar reveni la guvernare din nou, ar tăia salariile din nou. şi ar băga banii din nou în ceea ce ei numesc investiţii: terenuri de fotbal si sali de sport in sate părăsite, piscine fără apă şi patinoare de 3 ori mai scumpe decat în alte ţări.
ponta ar trebui să gîndească pe termen ceva mai lung şi să nu aducă românia în agonie şi blocaj total. ar trebui să prezinte demisia guvernului şi organizarea rapidă de alegeri parlamentare anticipate. alegerile să fie dublate de referendum pe problemele de interes naţional actual.
şi, dacă usl va câştiga din nou alegerile, cum e de aşteptat, să nu mai facă niciun compromis cu băsescu şi cu oamenii lui.

2 comentarii:

  1. Asta este atat de adevărat. Eu am experimentat-o eu și dr. Ilekhojie m-au ajutat cu probleme serioase în viața mea. Dr. Ilekhojie mi-a stabilit relația în mai puțin de 24 de ore. este minunat și știe cu adevărat ce face. L-am recomandat tuturor. Această cască de vraja este foarte bună. Profesionist, precis, sincer și foarte experimentat. Vă mulțumim pentru munca depusă! Îi mulțumesc prietenului meu că m-a anunțat despre site-ul tău. Trebuie să vă vorbesc despre problemele mele. Nu mă așteptam la rezultate instantanee și eram pregătit să aștept câteva luni. Spre surprinderea și uimirea mea, am început să văd rezultate după câteva zile de la casting. Ești cu adevărat grozav. Acest site este foarte recomandat. Acesta este adevăratul lucru. Încercați și nu veți fi dezamăgiți! ”Aveți nevoie de ajutor?

    WhatsApp Dr Ilekhojie pe 2348147400259 sau
    E-mail info@gethelps.online și gethelp05@gmail.com
    Site web: https://gethelps.online

    RăspundețiȘtergere