miercuri, 16 octombrie 2013

pentru cine va cânta cucul azi

ce a fost ieri
ieri naţionala de fotbal a încheiat cu bine o campanie de calificare norocoasă. două au fost momentele marcate de şansă, la istanbul, unde am câştigat un meci dominat de adversar, şi la budapesta, unde am scos un egal în ultimele clipe. fără aceste două momente magice am fi terminat grupa alături de estonia, la nivelul căreia suntem şi noi de fapt după cum s-a văzut pe teren. dar două momente magice nu înseamnă nimic dacă nu vine după ele şi al treilea, non c'e due senza tre cum zic italienii. deci acum avem nevoie să picăm cu grecia, altfel e nasol, şi chiar şi cu grecii trebuie din nou bulan, cum zic fotbaliştii.
olanda ne-a arătat că e o echipă prea bună ca să poată juca prost şi o ţară prea civilizată ca să ia în seamă ameninţările lui tb d'antan că nu-i mai cumpără lalelele. hai olanda, trebuie să iei titlul mondial în fine!


ce va fi azi
zilele acestea, poate chiar azi, cucul de la cotroceni va ieşi să dea ora pe la 18, 30 şi ceva, mai mult sau mai puţin, nu contează. cucul ne va spune, cu faţa vânătă şi ochii ieşiţi din orbite, de ce nu e bine că e rău şi ce bine era dacă ar fi fost altfel. poate va spune şi cine ar trebui să meargă la puşcărie şi cine nu, după părerea lui. aici nu mai e nicio magie, avem de-a face cu un cuc obosit, speriat, dar tocmai de aceea încă periculos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu