sâmbătă, 2 aprilie 2011

o lume bolnavă, o ţară sub anestezie

cine credea că fundamentalişti sunt numai musulmanii?

un pastor american, nu ştiu în numele cărei credinţe, recte cărei variante de creştinism, a dat foc coranului.
în replică, în afghanistan, indivizi necunoscuţi au luat gâtul - la propriu - unor funcţionari onu, care nu erau americani, erau europeni, unul dintre ei era român. ei au cerut ca pastorul să fie judecat, iar noi ştim, cu toţii, că asta nu se va întâmpla niciodată. statul american nu va judeca un cetăţean american pt că dat foc, nu-i aşa?,  unei cărţi, indiferent ce ar reprezenta cartea aceea. pt arderea cărţilor au fost "judecaţi" doar alţii.

dar cu ce e mai bun un popă care dă foc decât un taliban care bombardează, din moment ce ambii atacă simboluri culturale şi religioase,  monumente de cultură?

eu pun gestul pastorului american pe seama trufiei lui de american căruia nu i se poate întâmpla nimic. n-o să vină vreun fundamentalist musulman să-l caute pe el în america şi să-i ia gâtul, e mai comod să găsească vreun nenorocit de român. americanul e protejat de statul lui, de legile statului lui, de funcţionarii statului lui. chiar dacă omoară un om, pe teo peter să zicem, un american nu e vinovat. e vinovat românul pt că s-a aflat la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. aşa funcţionează legea celui puternic. iar funcţionarii statului în care am avut ghinionul să ne naştem, rumenia, consideră asta normal, fac temenele scrise şi-i asigură pe omologii lor că nu se vor atinge de vreun fir de păr al americanului criminal.

cu cetăţenii altora mai puternici nu se pune, cu cetăţenii săi are ce are statul român. îi hăituieşte din locurile de muncă, din şcoli, din spitale. chiar acum văd la tv bebeluşi în incubatoare scoşi în stradă, bătrâni cu perfuzii pe ei pribegind în direcţii necunoscute. pe bebeluşi, pe bătrânii aruncaţi din spitale cine să-i apere?

chiar acum văd şi aud despre o lege a plafonării salariilor cadrelor didactice care va fi adoptată, cum altfel, prin asumarea răspunderii guvernamentale, adică eludând parlamentul - o putere în stat - şi sfidând justiţia - altă putere în stat - care a dat nişte hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile în cauza respectivă. cui îi pasă de nişte nenorociţi de profesori?

toate astea le face un guvern care lucrează, după expresia însuşi preşedintelui ţării, împotriva voinţei poporului. în numele cui? în numele unei majoritaţi parlamentare mincinoase, inventate. de fapt, e pohta ce-a pohtit dl băsescu. să facem tratament pt toate bolile lumii, să-i îmbogăţim pe toţi cu petrolul, cu aurul, cu cuprul, cu aluminiul, cu curentul nostru electric, iar noi să facem foamea. să-i iertăm pe irakieni de datorii de miliarde de dolari, noi să plătim datorii istorice de zeci de ani, şi în plus să ne îndatorăm la fmi de zeci de miliarde de euro ca să nu dea faliment fmi-ul, băncile străine şi firmele pedeliste.

etnobotanice, vă rog! pentru popor.

5 comentarii:

  1. eu m-am dus mai sus ! :)
    preşedinţii vin şi pleacă, la fel şi parlamentarii, dar sunt unii care nu fac asta şi care "împrăştie" tot timpul boala.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu tot îmi zic că ăsta e ultimul an, ăsta e ultimul an... dar se pare că nu am ajuns la limita de jos încă.

    RăspundețiȘtergere
  3. @scorchfield

    statul ar trebui sa lucreze pt oameni, nu impotriva lor

    RăspundețiȘtergere
  4. @puck

    in 2012 va fi soare si pe ulita noastra, sa speram

    RăspundețiȘtergere
  5. nu m-aţi înţeles, Statul este apărat de aşa-zişi filosofi, personaje ce au fost miniştri, oameni oportunişti cultural într-un vid post-revoluţionar (cică).

    acum deveniţi preoţi ai unei religii necunoscute; noi, împrumutate, importate: cea a minciunii râgâite în pofta lor de bine şi dorinţa lor de prea bine!

    să vedem după deal!

    RăspundețiȘtergere