miercuri, 4 iulie 2012

miza pe şmecherie

ca să nu uităm de unde am pornit, după votarea moţiunii de cenzură băsescu a numit prim-ministru pe victor ponta, pdl nedorind să propună un candidat.
a fost cea mai tare mişcare a lui traian băsescu, surâdeau pedeliştii.
până la alegerile parlamentare, căderea în sondaje a pdl se va opri şi chiar se va inversa, în schimb va începe eroziunea galopantă a usl-ului. eroziune stimulată prin ţinerea sub o presiune artificială. băsescu ne pregătea din nou o şmecherie de genul ce-ai făcut aseară la vântu?
ăsta era calculul geambaşului de partide de la cotroceni. pedeliştii sperau, se bazau pe afirmaţiile tătucului lor că nu vor rata guvernarea 2012 - 2016 indiferent ce scor va face usl!
e constituţională atitudinea net partizană,  pt un preşedinte al tuturor cetăţenilor?

articolele care sfârâie pe  internet, agitaţia de pe fb nu pot împiedica electoratul să se pronunţe. ele nu apără democraţia, apără şmecheriile lui băsescu, cu o infinită ipocrizie care pe mine mă îngreţoşează.
să ne întoarcem la popor, aşadar!

7 comentarii:

  1. Foarte corecta analiza & motivatia. Uluitoare miscare,naucitoare replica unui jucator care parea groghi si in pozitia sa i se arunce prosopul.De-acum evenimentele se vor desfasura dupa zicerea "bate fierul cat e cald!" In mod normal si absolut meritat başitul o sa intre in istorie dar pe usa din dos! Ai vreo tresarire, vreo indoiala cumva? Sunt curios ce crezi, care e evaluarea ta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adaug pe acelasi subiect o intrebare a unui tip de pe Hotnews, perfect consonanta cu caracterul si spiritul antidemocratic al lui b. - ...si daca nu se lasa suspendat?!!

      Ștergere
  2. mă aştept la orice de la b.
    dar şmecheriile lui nu mai merg. el face acelaşi gen de chestii care i se tolerau când era popular, pt că nu poate da înapoi şi altceva nici nu ştie.
    iar asta cu "nu se lasă suspendat" e doar o teamă a unui ins exasperat.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu presupun că vă uitaţi prea mult la televizor, aș invita la o carte: când minerii cotropeau capitala pe vremea lui Ilici, citeam Germinal, al marelui Zola, acum citesc Istoria Revoluție de Jules Michelet.
    să vă recomand o carte?

    P.S.
    recitesc cele pomenite mai sus, când băiatul meu a venit pe lume și nu dormea noaptea, am recitit V.T. și tot ceea aveam Jules Verne prin casă -în paralel. Vă invit să vă deschideți conștiințele, nu antenele!

    RăspundețiȘtergere
  4. ne recomanzi alte posturi tv gen nasul, b1, giga?
    ne consideri atat de redusi incat ne ne culegem idei de la talk/show/uri? citim prea putin si nici nu povestim aici ce citim? ce vrei sa spui, de fapt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare că răspunsul este în recomandarea ideii de talk-show. Nu reflectați la ceea ce citiți!
      Ultima carte citită, asta vreau să scriu acum ca întrebare?

      Ștergere
  5. Exista o categorie de umanoizi care ilustreaza f.bine tipologia gaunosului cu aere - cititorul degeaba!

    RăspundețiȘtergere