vineri, 6 iulie 2012

băsescu se teme de brutărie

traian băsescu a spus că adevărata ţintă a opozanţilor săi nu e suspendarea lui, asta e doar o etapă.
justiţia, asta ar fi ţinta celor care preiau acum puterea.
unii au spus că tb a vrut să traseze în felul ăsta o linie de forţă a campaniei sale împotriva demiterii.
alţii s-au gândit la adrian năstase, adică la faptul că preşedintele interimar va uza de dreptul de graţiere, şi că asta ar fi vrut să spună suspendabilul.

părerea mea este că tb s-a gândit la justiţie şi la propria lui persoană. el are nişte procese îngheţate pe rol, nu numai flota!. procesele îşi vor relua cursul rapid, o dată imunitatea pierdută. acum există şi precedente şi  sentinţe cu executare de puşcărie, exact pe speţele lui.

10 comentarii:

  1. Pai, de ce să se teamă, dacă la brutărie e locul lui?! Deja ar trebui să-i facă o vizită lui Năstase, aşa, să se obişnuiască întrucâtva cu atmosfera...Că acolo va ajunge sigur dacă e adevărat ce-a zis ieri în Parlament, că justiţia nu mai poate fi întoarsă din drumul ei spre comunism în zbor...

    RăspundețiȘtergere
  2. cred că, după miniştri şi prim-miniştri cazaţi la rahova, un preşedinte arestat şi judecat (nu la tgv!) ar da cu adevărat măsura independenţei justiţei noastre, ceea ce toată lumea îşi doreşte, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca ar trebui sa fie multumit ca nu-l trimite nimeni la zidul cazarmei din Targoviste. Nu, va fi o "executie" democratica, il va ciurui poporul( de data asta cred, sper ca nu-i va mai tremura mana pe "tragaci") apoi,normal, si justitia. Deja cred ca abia il asteapta cativa ciraci ai sistemului caruia chiar el i-a desavarsit ticalosia.

      Ștergere
  3. Si-apoi, nu-i asa?, la brutarie e o paine buna de mancat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dac/ar ajunge în celulă cu adrian năstase, ar fi chiar tare

      Ștergere
  4. Imi vine in minte o paralela de facut, e drept ceva mai ocolitoare, cu...Siria. Stiti legaturile lui traditional-ceausiste cu pretenul Bashar al Assad- vizita acestuia acum 2 ani in Romania, episodul Haisam, refuzul de a rupe legaturile diplomatice cu ea carei l apropie mai curand de Moscova etc.Ei bine,başitul e posibil sa iasa din scena mai repede decat Bashar. Ironiile sortii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai, intr-adevar, scena cu cei doi, macar vecini de celula daca nu chiar colocatari, ar fi memorabila, antologica. Cam cum ar arata dialogul lor din curtea interioara la plimbarea de voie? Poate ceva de genul : ce ghinion Adriane pe doi comunisti sa-i aleaga sistemul judiciar romanesc si sa le ofere atata racoare. La care Nastase i-ar raspunde : Sictir! ca mai am doar 30 de zile.

      Ștergere
    2. mi/ai luat subiectul de mâine!

      Ștergere
  5. @iv. De-aci ar trebui începută o piesă de teatru.

    RăspundețiȘtergere
  6. Scuze George, dar asta arata ca suntem pe aceeasi lungime de unda! Haideti s-o scriem la...trei maini, Augustin!

    RăspundețiȘtergere